Almanca Kursu, Almanya'Da Üniversite
Almanya'da Eğitim - Vize - Almanca - Üniversite
Almanya'da Eğitim - Vize - Almanca - Üniversite » Wir Fahren Nach Deutschland » Almanya'da Almanca
DSH ve TESTDAF Tecrübeleri 1
Kullanıcı Adı
Parola
Kayıt S.S.S. Üye Listesi Bugünkü Mesajlar Arama

Başlığı Yazdır

04-02-2010 08:27 ÖS
Katılım Tarihi: 07.10.08
Kullanıcı Avatarı Mechanical

Yönetici
  DSH ve TESTDAF Tecrübeleri 1

merhabalar arkadaslar.bu testdaf sinavinda leseverstehe 3.bölümünde Text sagt dazu nichts olan bölüm beni cok yaniltiyor.bunu nasil olurda Nein dan ayirdedebiliriz:-)
tamam yani yanlis oldugunda direkt yanlis diyebiliyorum ama parcada bu konu hakkinda hicbir bilgi olmadigi zaman mi yoksa parcada bu sorunun cevabi baska olarak mi düsünmeliyim???? yardim edin lütfen.testdaf sinavina girmis ve girecek olanlara sesleniyorum

07-02-2010 11:58 ÖS
Kullanıcı Avatarı Mechanical

Yönetici
sizce Schriftlicher Ausdruck 2-3 sayfa mi yazilmali yoksa 1 sayfada hersey anlatilip bitirilmeli mi?

09-02-2010 04:45 ÖÖ
Katılım Tarihi: 04.12.09

Uyarı seviyesi 0
Kullanıcı Avatarı Gracia
1
Üye
Arkadaşlar, Geçmiş yıllarda sorulmuş TestDAF sorularına ulşama şansımız nedir?

10-02-2010 09:32 ÖÖ
Kullanıcı Avatarı Physiker

Yönetici
Google de TestDaF Musterprüfung diye yazarsan oldukca yüksektir.

10-02-2010 09:05 ÖS
Katılım Tarihi: 02.07.09
Kullanıcı Avatarı deryasiegen

Yönetici
yarin mundliche Prufunga da girip DSH sonucumu ogrenicem,acayip heyecanliyim,sonucu ogrendikten sonra -olumlu ya da olumsuz -bende tecrubemi burda paylasirim.

11-02-2010 02:46 ÖS | Düzenleyen deryasiegen 11-02-2010 02:47 ÖS

Yönetici
evet arkadaşlar bugün sonucumu öğrenmiş bulunmaktayım.
Normalde burda öğrenime başlayabilmeniniz için gerekli olan seviye DSH2dir.DSH2nin barajı da 67dir.fakat yazılı sınavdan sonra mündlische Prüfunga katılmak için bütün bölümlerden en az DSH1 almış olmanız gerekiyor.Ayrıca şöyle bir durum da var,eğer diyelim grammerden 60 aldınız(yani sadece DSH1)ama hörverstehendan 74 aldınız.Hörverstehendan aldığınız extra 7 puan Grammerdeki açığınız kapatıyor.
işte benim de başıma gelebiecek en kötü şey geldi.sadece bir kısımdan DSH1 i geçemedim ve diğerlerin hepsinden DSH2 yi geçtim .fakat bir tane bölümde olsa mündlische Prüfunga katılma hakkım yok.DSH1 alamadığım bölüm textanalyse.en güvendiğim bölümdü.sürenin bitmesinden 20 dakika önce bitirdim.herşeyi kontrol ettim,hala aklım almıyor.ve 51 aldım,57 dahi almış olsam DSH2yi almış olcaktım,çünkü diğerleri onun açığını kapatıcak kdar yüksekSad(
o kadar üzüldüm ki,türkiyeye ayın 22sinde gidecekken,(biletimi gidiş dönüş almıştım)ayın 15ine bilet aldım.biletlerim yandı.çünkü burda 12 gün daha beklemek istemiyorum,çünkü aileme ihtiyacım var.
yine de bir şans daha var.martın 29unda başka bir DSH yapılcak burda,benim gibilere özel.ve üç haftalık da bu sınava hazırlık ücretsiz kurs verilcek,o kursa yetişmek için dönüşümü de başka tarihe aldım.böylece 100 euro zarara girmiş oldum,ve bozuk moralle türkiyeye gitmek de cabası.halbuki neler düşünmüştüm.şimdi kafam hiç rahat olmayacak,sürekli orda marttaki sınavı düşünücem vs.
çok sinirim bozuk çok!

11-02-2010 03:31 ÖS
Katılım Tarihi: 03.01.09
Kullanıcı Avatarı romeo-87

Yönetici
gecmis olsun derya,olan oldu arti daha sansin var,trde bütün günlerini moral bozukluguyla gecirip buraya daha berbat bir halde gelecegine,iyice stres at ve enerjik bir sekilde buraya gir.bir dahaki sefere alirsin insallah,ayrica bunu bir tecrübe olarak say,istedigin dsh sinavi olsun ondan bol ne var.diledigin kadar gir,tabi bir an önce kazan yoksa rekor denemsi gibi olmasin Grin.ayrica hazirlik kursuda yapiyorlarmis ücretsiz daha ne istiyorsun...Smile

11-02-2010 03:45 ÖS
Katılım Tarihi: 01.11.08

Uyarı seviyesi 0
Kullanıcı Avatarı kitty26

Üye

geçmiş olsun deryacım..En azından eksiğini biliyorsun biraz daha çalısır ve geçersin baksana diger bölümlerden ne kadar güzel puan almışsın..üzülme arkadasım git türkiyede bir güzel eglen.coşşş...dönünce halledersinSmile))

11-02-2010 03:46 ÖS
Katılım Tarihi: 01.11.08

Uyarı seviyesi 0
Kullanıcı Avatarı kitty26

Üye
birde sınav nasıldı? dikkat etmemiz gereken seylerde bizimle deneyimlerini paylaşırsan seviniriz

11-02-2010 09:28 ÖS | Düzenleyen deryasiegen 12-02-2010 04:02 ÖÖ

Yönetici
desteginiz icin sagolun arkadaslar..
once sinava horverstehenden baslanio,hoca bir kez okuo sonra 10 dakika bi zaman verilio yazdiklarinizi kontrol etmek icin,sonra ikinci kez tekrar okunuo,ve sonra 45 dakika daha sureniz var.benim en zorlandigim bolum buydu.cunku ilk bolumdu ve biraz heyecan vardi.bu bolumden korkuyordum ama 73 geldi burdan,
sonra grammer ve textanalyse toplam bir bucuk saat suruo.cok iyi gecmisti,konu ogrencilerin bilgisayar oyunlarina bagimliligi uzerineydi.baya da kolay gelmisti bana,20 dakika once bitirip kontol ettim falan.
sonra da textproduktion.o da 1saat icinde derslerde ogrendigimiz yontemleri kullanarak yaptim.ondan da 73 geldi.aslina bakarsaniz bence sinav zor degildi.derslerde neler gorduysek az cok onlarin uzerineydi.derslere duzenli gidip,odevleri yapmak cok onemli.sinavdan sonra cok rahattim,cunku sinav genel olarak iyi gecmisti.ama iste malesef bekledigim gibi olmamis.

Seçenekler
Atlanilacak Forum:
Forum powered by fusionBoard
Bu Başlığı Paylaş
URL:
BB Kodu:
HTML:
Üye Girişi
Kullanıcı Adı

Parola

Henüz Üye Değil Misiniz?
Buraya Tıklayarak Üye Olabilirsiniz.

Parolanızı Mı Unuttunuz?
Buraya Tıklayın
Kısa Mesajlar
Mesaj göndermeniz için üye olmanız gerekmektedir.

09/06/2010
şu aziz mübarek günlerde bayram arefelerinde umarım herkes vizesine kavuşur..

09/06/2010
Halloooo Guten Morgen

09/06/2010
Kadir geceniz Mubarek Olsun

09/06/2010
Kadir Geceniz mübarek olsun Arkadaslar

09/06/2010
herkesin kandili mübarek olsun