Almanca Kursu, Almanya'Da Üniversite
Almanya'da Eğitim - Vize - Almanca - Üniversite
Almanya'da Eğitim - Vize - Almanca - Üniversite » Wir Fahren Nach Deutschland » Almanya'ya Kadar
AİLE BİRLEŞİMİ
Kullanıcı Adı
Parola
Kayıt S.S.S. Üye Listesi Bugünkü Mesajlar Arama

Başlığı Yazdır

29-07-2010 02:26 ÖS
Katılım Tarihi: 05.11.09

Uyarı seviyesi 0
Kullanıcı Avatarı deryaa
1
Üye
  AİLE BİRLEŞİMİ

Arkadaşlar,

Size danışmak istediğim bir konu var. Umarım ciddi anlamda bilgisi olan biri vardır.
Açıkcası, Alman Kültür Merkezi dahil birkaç yere danıştım ama yeterli bilgi alamadım.
Şimdi, ben doktora için kabul aldım ve 15 ağusosta vize işlemlerime başlıcam. Ve eylül ayı içinde doktorama başlamayı düşünüyorum.
Evlenmeyi düşündüğüm kişi de benimle birlikte gelmek istiyor oda Elektrik-Elektronik Müh. ve orda yüksek lisansa başvurucak ve eğer bulabilirsek kendi kariyerini geliştirebileceği bir işe girmeye çalışşacak, acıkcası bikaç yerden de temas kurduk.
Aile birleşimini araştırdık A1 seviyesinde Almanca isteniyormuş. Bunu halldebiliriz, onda sorun yok.
Sizce ben öğrenci vizesine başvurmadan önce evlendiğimizde onun aile birleşimi ile gelme ihtimali ne olur, olabilir mi?
Konsolosluk sorun çıkarır mı? Çıkarırsa sizce neden çıkarır? Sonuçta ikimizde vasıflı statüsündeyiz.
Aile birleşiminden onay aldık diyelim eşimin vizesi ne olur? (Buarada unutmadan konsolosluğa bu konuda bilgi almak için mail attım. Cevap olarak Basvuru sahibine vize onaylanirsa 90 gün süresi olan ulusal Almanya vizesi verilmektdir. Almanya giris yapildiktan sonra ilgili yabancilar dairesinden oturum izni icin basvuruda bulunulmalidir şeklinde cevap gelmiş.)
Eşimde bana verilen haklara mı (öğrenci vizesinin sağladığı haklar) sahip olur? Belli gün limitinde dahi olsa çalışma izni olur mu?
Sizce hangi yolu takip etmeliyiz? Umarım bu konuda deneyim sahibi olan bir arkadaşım bana yardımcı olur.
Şimdiden değerli bilgileriniz için çok teşekkür ederim.

29-07-2010 02:39 ÖS
Katılım Tarihi: 19.05.10

Uyarı seviyesi 0
Kullanıcı Avatarı dokuzonbes
1
Üye
öğrenci vizesi ile aile birleşimi yapılamıyor.. normal aile birleşimlerinde bile türkiyeden gidecek eş a1 sertifikası alsa bile almanyadaki eşin çalışma ve iş durumuna bakılıyor...

bence siz evlenin ikinizde üniversiteye başvurun. ve beraberce dsh sınavını verip çalışma iznini almaya bakın derim..

Yarim salmış efkarını mapusa
Kendisi gelmez acep yollar kış mıdır?

29-07-2010 02:45 ÖS

Uyarı seviyesi 0
Kullanıcı Avatarı deryaa
1
Üye
DSH sınavı nedir? Ben Meb bursu ile gidiyorum zaten kabul mektubum var. Öğrenci vizesiyle evlenip giden yokmu gerçekten eğer oleyse çok acı bişi bu!! Bugün Amerika öğrenciye J1 vizesi veriyorken eşinede aynı vize olan J2 vizesini veriyor. Almanya'da buna benzer bir uygulama yok mu yani???

29-07-2010 03:28 ÖS
Katılım Tarihi: 10.07.09

Uyarı seviyesi 1

DSH sınavı, Alman Üniversitelerinde okuyabilmek için “Almanca Yeterlilik” bilgisini ölçmek amacıyla yapılan sınavdır. DSH işlev olarak İngilizce için yapılan TOEFL sınavına benzer. Bu sınavı yapmaya sadece Alman Üniversiteleri yetkilidir ve sadece “Almanya’daki” bir Üniversite tarafından yapılabilir
Bu sınav sömestr başlamadan 2 - 3 hafta önce yapılmaktadır. Senede 2 defa kış ve yaz sömestirlerinde yapılır. Bazı üniversitelerde senede 3 veya 4 defa da yapılmaktadır. Sınavlar merkezi değildir. Her üniversite kendine özgü sınav kriterlerine sahiptir. Sınav tarihi, ağırlık derecesi, sınav geçme kriterleri bu üniversite tarafından belirlenir. Üniversitede dil eğitimi gören öğrenci DSH’ya kendi üniversitesinde girebildiği için tekrar üniversiteye başvurması gerekmemektedir, çünkü kendisi zaten üniversite öğrencisidir. Ama özel bir Dil Okulunda eğitim gören aday okumak istediği üniversitenin sunmuş olduğu DSH sınavına katılabilmek için üniversiteye başvurması gerekmektedir.

Sınav temel olarak öğrencinin akademik metinleri anlama yeteneğini ölçmektedir. Öğrencinin başarısı % 60’lık başarıyı yakalaması ile ölçülür. Yüzde 60’ın altında kalan adaylar ise aldıkları puana göre sözlü sınava tabi tutulabilirler. Okulun sunduğu bir DSH hazırlık kursu varsa sözlü sınava alınmayanlar, genelde ücretsiz olan bu kurslara başlayabilirler. Bu durumda öğrenci üniversite öğrencisi sayılacak ve kurs döneminin sonunda tekrar DSH sınavına girebilecektir. Eğer öğrencinin başarısı çok düşük olursa, üniversite öğrenciye temel dil eğitimini tekrar alması gerektiğini tavsiye edecektir. (şuan burdan öğrenci vizesi ile evlenip oraya gidene rastlamadığım için bu soruyu pas geçiyorum)

Gençliği mi geri verseler bu kez en çok kendimi severdim...

29-07-2010 03:41 ÖS

Uyarı seviyesi 0
Kullanıcı Avatarı deryaa
1
Üye
detaylı açıklaman için çok teşekkürler baran burak..ama bizim için şuan dert olan bu değil..umarım benim istediğim cevabı bilen biri çıkar. şimdiden çok teşekkürler.

29-07-2010 03:59 ÖS
Katılım Tarihi: 19.05.10

Uyarı seviyesi 0
Kullanıcı Avatarı dokuzonbes
1
Üye
aslında cevap bellide sen istediğin şeyleri duymak istiyorsun. onun içinde bizim cevaplar sana kafi gelmiyor...

öğrenci vizesi ile aile birleşimi olmuyor maalesef. öyle bişey olsaydı almanyada şimdiki olduğundan iki kat fazla Türk olurdu. Daha birde burslu gidiyorsunuz hele bu durumda zaten olmaz. Evleneceğiniz kişide bir okula kayıt yaptırsın, bloke hesap garantör işini çözsün ver elini almanya.

Yarim salmış efkarını mapusa
Kendisi gelmez acep yollar kış mıdır?

29-07-2010 04:06 ÖS

Uyarı seviyesi 0
Kullanıcı Avatarı deryaa
1
Üye
Haklısın sanırım. Cevap için teşekkürler. Bakalım belkide bu şekilde vize verilen ilk Türk ben olurum dicem ama fazla da hayal kurmak istemiyorum. Dediğin yolu takip etmek daha mantıklı. Aslında bizim düşündüğümüz de oydu ama o zaman alıcak biraz. bakalım hayırlısı.

29-07-2010 11:21 ÖS
Katılım Tarihi: 07.10.08
Kullanıcı Avatarı FuNdeRSchatteN

Yönetici
deryaa malesef istedigin gibi bir vize sekli Almanya icin yok..Eger ikinizden biri Almanya'da yasiyor olsaydi o zaman Türkiye'de ki es icin aile birlesimi vizesi mümkün olurdu..

Tek yol ikinizinde ayri ayri vizelere basvurmasi..Ögrenciyken Almanya'da calisma izniniz var..

Calisma izni veya DSH sinavi gibi sorularin icin sitemize biraz daha vakit ayirmani tavsiye ederim.

31-07-2010 09:11 ÖÖ

Uyarı seviyesi 0
Kullanıcı Avatarı deryaa
1
Üye
Arkadaşlar, bizzat konsolosluktan edindiğim bilgi eşliğinde sizleri de aydınlatmak isterim ki öğrenci vizesine sahip biri içinde aile birleşimi yasası uygulanmaktaymış. Tabi herzaman olduğu gibi vize mülakattında onay almak şart. Ben istediğim cevabı aldım bakalım inşallah gerisi de istediğimiz gibi ilerler.

01-08-2010 02:54 ÖS
Katılım Tarihi: 07.10.08
Kullanıcı Avatarı FuNdeRSchatteN

Yönetici
Yani ? Ben anlayamadim tam olarak.Nasil bir haktan yararlanacakmis ögrenci vizesine sahip birisi ?
Ögrenciyken sevgilisini yanina getirebilir miymis ?

Seçenekler
Atlanilacak Forum:
Forum powered by fusionBoard
Bu Başlığı Paylaş
URL:
BB Kodu:
HTML:
Üye Girişi
Kullanıcı Adı

Parola

Henüz Üye Değil Misiniz?
Buraya Tıklayarak Üye Olabilirsiniz.

Parolanızı Mı Unuttunuz?
Buraya Tıklayın
Kısa Mesajlar
Mesaj göndermeniz için üye olmanız gerekmektedir.

09/06/2010
şu aziz mübarek günlerde bayram arefelerinde umarım herkes vizesine kavuşur..

09/06/2010
Halloooo Guten Morgen

09/06/2010
Kadir geceniz Mubarek Olsun

09/06/2010
Kadir Geceniz mübarek olsun Arkadaslar

09/06/2010
herkesin kandili mübarek olsun