| ||||||
|
||||||
|
| 29-07-2010 11:21 ÖÖ | Düzenleyen Physiker 29-07-2010 12:50 ÖS | ||
| ||
|
şu an spor akademisinde 4. sınıf öğrencisiyim, ayrıca 2003 yılında anadolu meslek lisesi (ingilizce-4 yıl)mezunu olduğumdan 2004 yılında öss'de 2yıllık mekatronik bölümünü sınavsız kazandım lise ortalamamda 3,33 dü, ama kayıt yaptırmadım (sayısalcıyım ama sayısaldan 175 sözelde 225 aldım)sözel puanımlada spor akademisine girdim. benim sorunum ben şu an almanyada mekatronik veya mekanik-otomotiv-makine mühendisliği okumayı istiyorum (kazandığım bölüm hepsini kapsıyor, eş değer bölümler) şu an almanca öğreniyorum ama bir başvuru esnasında seviyem ne derece olmalıdır. 2 yıllık belgemle sanırım sadece almanyada 2 yıllıklara yerleştirilirim ama türkiyedeki kadar 4 yıllıklara geçiş zormudur. bilgi aldığım bir danışmanlık şirketi 4yıllık olarak sadece almanyada ki spor fakültesine kayıt olursun dedi. bilemiyorum kafam karıştı macaristan sınav olmadan alıyormuş ama onunda kalitsi tartışılır. kendimi geliştirip açıkcası üni'den sonra almanyada kalmak istiyorum sizce olabilecek birşey mi? siteyi 1-2 saattir geziyorum ama bnim durumum biraz daha karmaşık diye geldi,sizin bilginiz vardır diye sorayım dedim. teşekkürler. |
| 29-07-2010 11:45 ÖÖ | ||
| ||
|
kendini geliştirip almanyada kalabilirsin evet. birde almanyada lisans 4 yıl değil 3 yıl. hangi danışmanlık firması bu 4 yıl diyen. yada 4 yıllık lisans bölümleri varmıki.. başlık sorudan çok biraz dert yanma gibi olmuş. toparlayıp tekrar bir sor istersen. Yarim salmış efkarını mapusa Kendisi gelmez acep yollar kış mıdır? |
| 29-07-2010 12:00 ÖS | ||
| ||
| o şirketin adı bende kalsın reklam olmasın ama 1 saat önce açtım bana sen son sınıf öğrencisisin almanyada 4 yıllıklara yatay geçiş yapamazsın dedi. demin baktığım bir sitede de aynen; 2 yıllığı bitirmiş olmanız lazım almanya 2 yıllığı kazanmış ama okumamış olanlara eğitim hakkı tanımaz diyordu. ben açıkçası almanyada şuan ki 4 yıllık fakültem haricinde 2004te yerleştirilmiş ama kayıt yaptırmamış olduğum 2 yıllık mekatronik bölümüne kayıt yaptırman istiyorum. ocak döneminde kayıt yaptırıcam zaten o zamana kadar 4 yıllık beden eğitimi fakültesinde mezun olucam. size göre 2 yıllık mekatronik bölümünü kazanıpta kayıt yaptırmama rağmen almanyada 2 yıllık bu üniye devam edebilirmiyim. |
| 29-07-2010 12:06 ÖS | ||
| ||
| hatta şimdi aklıma gelen bir şeyi de sizle paylaşayım geçen sene bir arkadaşım oda benim gibi beden eğitiminde olan bir arkadaşım avusturya'da olan abisi aracılığı ile avusturyada 4 yıllık makine mühendisliğine yerleştiğini söyledi. sınavsız olarak avusturya türkiyede 4 yıllık okuyanları alıyor demişti artık bende onun yalancısıyım böyle bir şeye şuan internette bakıyorum ama böyle bir şey avusturya için mümkün gözükmüyor. |
| 29-07-2010 12:22 ÖS | ||
Mesaj Sayısı: 277 Katılım Tarihi: 13.04.09 Konum: Bremen Yaş : 18
| ||
|
almanyada 2 yillik bolumden 4 yilliga gecmek zormu sorusu cok sacma geldi bole bir sistem yok almanyada 2 yil 4 yil falan. 2 yillik kazandi belgenlede hic bi yerden kabul alamazsin en azindan mezun olmanlazimdi bide sen sinavsiz kazanmistim diyorsun bu sekildede kabul alamazsin össden baraji gecip istedigin bolum veya o bolume yakin herhangi bir universiteyi yazabilirsin ama 4 yillk olmak sartiyla. |
| 29-07-2010 12:40 ÖS | ||
| ||
| anlıyorum ben beden eğitimine elbette barajı aşarak girdim ilk sene 225 sözel puan ile yerleştirildim ve okulda ocak ayında kısmetse bitecek. zaten son senem olduğundanda almanyaya gidemiyorum maalesef |
| 29-07-2010 11:09 ÖS | ||
Mesaj Sayısı: 1905 Katılım Tarihi: 07.10.08 Konum: Essen / Hannover Yaş : 22
| ||
|
Malesef mekatronik alaninda bir üniversiteye basvuramazsin..Sebebi ise 2 yillik bir bölümü sinavsin kazanman ve mezun olmaman..MYO 'larda aranan ilk sart ÖSS kazandi,yerlesti belgesi ve mezuniyet diplomasi. Beden egitimi ile Almanya'da egitim hayatina devam edebilirsin.. Ya da tekrar ÖSS ye girip 4 yillik özel ya da devlet üniversitesine yerlesmen gerekli. |