| ||||||
|
||||||
|
|
|
| 28-07-2010 07:35 ÖS | ||
| ||
|
Bu konu ile ilegili bir kac sorum daha olacak, memo21 arkadasimiz 3 yil Ausbildung yapmaktan bahsetmisti. Ausbildug yapabilmek icin B1 Belgesi yeterlimidir ? yoksa B2 ? Birde forumda yolcu54 nickli arkadasimiz Heilderbegteki Studentkollege deneyimlerini anlatmisti orda okumustum kendisi Studentkollege yazilmak Uniye yazilmak demek degildir siz Studentkollegelerde dil egitimi aliyorsunuz denilmisti acaba benmi yanlis okudum yada yanlis anladim ? Yani biz lise mezunlari Studentkollegeler yazilabiliriz ama bu Uniye alinmamiz demek degildir Bu Studentkollegi bitirdikten sonra Uni prosedürleri basliyor diye anladim dogru anlamisiyim ? Son olarak örnegin Sozial alanlarda Ausbildung yapabirmiyiz ? |
| 29-07-2010 12:09 ÖÖ | ||
| ||
|
1-Sanirim yanlis anlamissin. Studienkolleg sadece dil dersini vermiyor, bunun yaninda diger Mathe, Physik, Bio, vs. dersleride veriliyor. Studienkollege dil icin tek kayit olmuyor. 2-Studienkolleg ÖSYM Belgesi olmadan dil icin bile olsa kayit yapmiyorlar. 3-Sozial alanlarda Ausbildung demissin, bunun icinde kanaatimce B1 yetmiyor, zaten Almanyada egitim icin en az B2 Sertifikasi olmalidir. B1 ile Sozial alanlarda zorluk cikabilir, anlamakta güclük cekebilirsin. |
| 31-07-2010 10:12 ÖÖ | ||
| ||
|
Merhabalar Evet ben yanlis okumusu Uni Heilderbegin extradan bir dil kursu varmis Dil ögrenmek icin ben onu Studentkollege ile karistirmisim sanirim.Pardon özür dilerim. Bundan sonra yapabilecegim önümüzdeki sene icin OSYM hazirlanmak vede bu arada bir dil kursuna kaydimi yapip almancami c2 seviyesine getirmektir. bunlarda sanirim 1 yil surer , Buda benim icin daha tasarruflu Ayrica Herkese site yöneticilerine ve memo21 arkadasima cevaplari icin tekrar tesekkur ediyorum. |
| 1 Hafta Önce 11:56 ÖS | ||
| ||
|
arkadaslar ben buraya yeni üye oldum, bu basligi gördüm ve sorumu buraya yazmak istedim, insallah dogru yere yazmisim. iki yildir almanyada yasiyorum, tr de 3 yillik düz lise mezunuyum, diplomami annerkenungsstelleye gönderdim, realschul olarak kabul ettiler. ben burada gymnasiuma gitmek istiyorum, yani abendgymnasium, ama ön kosullar 2 yil calisma ya 3 yillik bir meslek istiyorlar. ama ben 2 yildir budayim hic calismadim, 10 ay kursa gittim ve b1 aldim. ben studieren yapmak istiyorum , hangi yollari sirasi ile takip etmem lazim. |
| 1 Hafta Önce 10:10 ÖÖ | ||
Mesaj Sayısı: 2871 Katılım Tarihi: 07.10.08 Konum: Duisburg / Düsseldorf / Essen Yaş : 27
| ||
| en kısa yoldan gidip türkiyede lys girmek ve 4 yıllık bir üniversite kazanıp burda daha sonra studienkolleg yapmak |
| 1 Hafta Önce 09:42 ÖS | ||
| ||
|
Peki Türkiye'ye gitmesem, buradan nerden baslayacagim. Ne yapmam gerekiyor. Abitur yada Facabitur yapabilir miyim? Eger evetse, nasil yapacagim, benim pek Bilgim yok. |
| 1 Hafta Önce 02:40 ÖÖ | Düzenleyen romeo-87 1 Hafta Önce 02:41 ÖÖ | ||
| ||
| arkadaslar eger sadece düz lise mezunuysaniz,burda dolayli yoldan olsada meslek yada okul gibi universiteye yetisme imkaniniz var ama bu bence hem zor hemde uzun bir yol.onun yerine trde bir bölüme yerlesmek daha mantikli.düsünsenize 3yil meslekde yada diger okullarda yarim yamalak almancayla sürünmektense,en azindan bir yilinizi öss yada yeni adi neyse onunla gecirip universiteye gidebilirsiniz.geriye sadece dil sinavi kaliyor. |
| 1 Hafta Önce 02:46 ÖÖ | ||
| ||
|
ha illada almanyada devam etmek istiyoruz diyorsaniz.ya meslek (3yil sürüyor) yada realschulabschluss diplomasina sahip oldugunuz icin Fachoberschuleye gidiceksiniz.oda iki yil sürüyor ama onunda giris sinavi var,ve bitirme sinavi onu bitirince Fachabitur sahibi oluyorsunuz ve bununla Fachhochschuleye gidebilirsiniz,yada Abendgymnasium vb okullara gidiceksiniz oda asagi yukari 3yil sürüyor ve bitirme sinavi var. Yani anliyacaginiz kolay gibi görünüyor ama almanlarin arasinda okul okumak almancaya henüz tam hakim olmayan biri icin cok zor bence.karar sizin. |
| 3 Gün Önce 11:14 ÖS | ||
| ||
|
Arkadaslar Peki Bulgaristanda Lise Diplomasi ile OSYM belgesi olmadan istedigimiz bölümü okuyabiliriz. Biz simdi Almanyada yasayan lise mezunlari Bulgaristanda herhangi bir özel üniye kayit yaptirip bir sömesterden sonra Ayrilip Almanyada Üniversiteye basvuru yaabilirmuyuz yada gecis . ? Yoksa Almanyadaki UNI bizden tekrar OSYM yerlesti belgesi istermi ? Herkese Tesekkurler |
| 3 Gün Önce 03:03 ÖÖ | ||
| ||
| ya peki alanyadaki bütün üni. versiteler özellikle bonn üniversitesi meslek liselileri kabul ediyorrmu lütfen yardımcı olun? |