Almanca Kursu, Almanya'Da Üniversite
Almanya'da Eğitim - Vize - Almanca - Üniversite
Almanya'da Eğitim - Vize - Almanca - Üniversite » Wir Fahren Nach Deutschland » Almanya'da Üniversite
Lise Mezunu
Kullanıcı Adı
Parola
Kayıt S.S.S. Üye Listesi Bugünkü Mesajlar Arama

Başlığı Yazdır

27-07-2010 09:22 ÖS
Katılım Tarihi: 27.07.10

Uyarı seviyesi 0
Kullanıcı Avatarı mehmettar
1
Üye
  Lise Mezunu

Arkadaslar herkese merhaba
vede herkesin kandilini kutluyorum

Ben Almanyanin Baden Wüt.Eyaletinde yasiyorum, Türkiyede Düz bir liseden mezun olmustum.
Elimde B1 dil dilomasi var. Almanyada Herhagi bir üniversiteye kayit yaptirma imkanim varmi, Ne yapmam lazim lütfe tavsiyelerinize ihtiyacim var
Yardimci olursaniz cok sevirim
Herkese Tesekkürler

27-07-2010 09:26 ÖS
Katılım Tarihi: 13.04.09
Kullanıcı Avatarı Gurhan

Yönetici
öncelikle öss ye girip 4 yillik bi bölüm tutturman lazim kabul edilebilmen icin.

27-07-2010 09:38 ÖS

Uyarı seviyesi 0
1
Üye
Tesekkur ederim cevap icin, Yani Studentkollege basvuru bir yi ldaha okusam dami herhangi bir uniye basvuramam ? yada Burda hic bir sekilde okul okuyamiyacakmiyim ?

Tesekkurler

27-07-2010 10:07 ÖS
Katılım Tarihi: 07.10.08
Kullanıcı Avatarı Physiker

Yönetici

asagidaki üniversitelere Studienkolleg basvurusu yapabilirsiniz B1 sertifikaniz varsa..

http://www.studienkollegs.de/de/09037/index.html

Studienkolleg yaptiktan sonra alaniniza göre istediginiz bölüme basvuru yapma hakkiniz var.

27-07-2010 10:13 ÖS
Katılım Tarihi: 23.05.10

Uyarı seviyesi 0
Kullanıcı Avatarı memo21
1
Üye
Eger Türkiyede 4 yillik bir Uni. ye yerlesmissen, simdi studienkollege basvurabilirsin. Eger yerlesmemissen gelecek sefer tekrar sinava girip yerlesme belgesini aldiktan sonra basvurabilirsin. Eger Türkiyeye gidemiyorsan burada Düz Lise Diplomani Ceviri Merkezine gönderiyorsun, onuda Realschulabschluss olarak kabul ediyorlar. Yani bununla ya Abitur yapacaksin sonra Uniye gideblirsin, yada bir Meslek alip o Meslek Diplomasi ile Uniye basvurabilirsin. Abitur yada Meslekte 3 yil sürüyor. Abitur ve Meslek icin en az B2 Sertifikan olmali ki, diger Ögrebciler gibi anlayabilesin.

27-07-2010 10:21 ÖS | Düzenleyen mehmettar 27-07-2010 10:31 ÖS

Uyarı seviyesi 0
1
Üye
Ben elimdeki Sadece Lise Diplomasi ile herhangi bir Student kollege basvurup Student kollegi basarili bir sekilde bitirdikten sonra herhangi bir üniversiteye (TR ÖSYM belgesi olmadan) basvuru yapabiliyorum. ????
Cok tesekkürler bilgilerinizden dolayi

27-07-2010 10:32 ÖS

Uyarı seviyesi 0
Kullanıcı Avatarı memo21
1
Üye
Ellinde ÖSYM Yerlesti Belgesi olmadan birsey yapamiyorsun. Benimde durumum ayni. Maalesef ben 3 yil burada Abitur yada Meslek yapip sonra Uni.ye basvuracagim. Sende studienkollege basvuramazsin. Yani o Belge olmadan burada hicbir sekilde Uni.ye gidemiyorsun.

28-07-2010 12:18 ÖS | Düzenleyen mehmettar 28-07-2010 12:22 ÖS

Uyarı seviyesi 0
1
Üye
Elimdeki lise diplomamla nede olsa su asamada herhangi bir Uniye kayit yaptiramiyorum. Kayip Yapabilmem icin en az 3 sene ausbildung yada telafi egitim görmem lazim dediniz, Yani 4 sene bir kayip olacak , yada ancak 4 sene sonra Uniye kayit yaptirebiliecegim ,, onun yerine asagida yazdigim islemi yapsam zaman acisindan tasaruflu ve mantikli degilmi ?

Sonuc itibari ile meslek yada egitime devam edebilmek icin bir Studentkolleg de kendi dil bilgimizi geistirmek zorundayiz oyle degilmi ?

Birde ben simdi Studentkollege baslasam Dili gelistirmek icin bu arada da gelecek yil icin Türkiyedeki OSYM sinavna hazirlansam (Almanca Ögretmenligi icin) sonra farz edelim kazanip bir uniye yerlestirmemi yapsam TR de sonra o belge ile burdaki herhangi bir Uniye basvursam daha mantikli ve zaman acisindan daha tasaruflu olmazmi ?

Cunku sonucta Studentkolleg tahmini 1 yil surecek , OSYM sinavina kadar.

Arkadaslar bu konuda önerisi ve tavsiyeleri olan arkdaslar lütfen yazarsaniz sevinrim.

Simdiden cevaplarnizicin teekkurler

28-07-2010 12:42 ÖS

Uyarı seviyesi 0
Kullanıcı Avatarı memo21
1
Üye
Sen Studienkollege gidemezsin ki, zaten Studienkollege kayit yaptirsan artik hersey hal olmus demektir, yani artik diyemezler git o Belgeyi getir. Sen Dil icinde diyorsan burada bir Dil kursuna kaydini yapip dili iyice ögren, sonra TR'ye git sinavi kazan ve yerlestirme belgesini al, sonra studienkollege gidebilirsin.
Yani simdiki durumda studienkolleg senin icin kapalidir.

28-07-2010 12:46 ÖS
Katılım Tarihi: 07.10.08
Kullanıcı Avatarı Physiker

Yönetici
Physiker tarafından yazılan metin:

asagidaki üniversitelere Studienkolleg basvurusu yapabilirsiniz B1 sertifikaniz varsa..

http://www.studienkollegs.de/de/09037/index.html

Studienkolleg yaptiktan sonra alaniniza göre istediginiz bölüme basvuru yapma hakkiniz var.

burda benim bi hatam olmus özür dilerim.. ösym olayini hic göz önüne koymadim , herhalde girip 4 yillik bir bölüm kazanmistir diye.. memo bu arada tesekkürler düzeltme icin.

Seçenekler
Atlanilacak Forum:
Forum powered by fusionBoard
Bu Başlığı Paylaş
URL:
BB Kodu:
HTML:
Üye Girişi
Kullanıcı Adı

Parola

Henüz Üye Değil Misiniz?
Buraya Tıklayarak Üye Olabilirsiniz.

Parolanızı Mı Unuttunuz?
Buraya Tıklayın
Kısa Mesajlar
Mesaj göndermeniz için üye olmanız gerekmektedir.

09/04/2010
sorularını tartışma forumlarınıa yazarsan muhakkak cevap alırsın..

09/04/2010
merhaba...sitenize
üye oldum..bazı konularda merak ettiğim sorulara cevapları bulabildim..bazı merak ettiğim inc detaylar var...mesajıma dönersen sevinirim..

09/04/2010
acill lütfen yardım hamit altıntopun attığı mükemmel gol almanyada nasıl karşılandı yardım lütfen Smile

09/04/2010
bende ACİL AMA ACİL başlığına koptum.Münih te lüks oda sorunsalı Pfft

09/04/2010
selammm Grin