| ||||||
|
||||||
|
|
|
| 26-07-2010 10:09 ÖS | ||
| ||
|
Ben Ankaradan murat özel bir üniversitenin Matematik bölümünün 4. sınıf öğrencisiyim not ortalamam hesaplarıma göre okul bitiminde 3,00 gibi olacak Almanya'da master yapmak istiyorum.Akrabalarım dortmun tarafında o taraf olursa daha iyi tabiki olmasa da olabilir. Araştırmalarıma göre TU-Munchen buldum. Master Program Adı:Mathematical Finance Kampüs:Garching Ulaşımı-Barınma nerde ve nasıl sağlıyabilirim.Yorumlara göre Münih pahalı bir şehir. Toplam masraf Tablosu çıkarmamda yardımcı olursanız sevinirim Garching de okuyan ve ya Matematik bölümünde olan arkadaşların yardımcı olması dileğiyle |
| 26-07-2010 10:21 ÖS | ||
| ||
bende bu sene matematıkten mezun oldum..suan vıze ıslemlerıyle ugrasıyorumm ...burda yardım ederler san merak etme )) cok mukemmel bı sıtee |
| 27-07-2010 12:46 ÖS | ||
| ||
| peki sen hangi üniversiteye başvurcaksın master için nasıl bir yol izledin belki yardımcı olursun bana teşekkürler |
| 27-07-2010 05:41 ÖS | ||
| ||
|
merhaba bende matematik mezunuyum.master için okul kabulu aldım wirtschaftsmathe den. Essen ve Bayreuth dan. Almanya'ya kadar olan tartışma forumlarını okumanı öneririm. Okul içinde almancan var mı bilmiyorum ama eğer testdaf ın yoksa şartlı kabul veren okullara bakman gerekir. Kolay gelsin |
| 27-07-2010 08:31 ÖS | ||
| ||
| işin gerçeği almanca bilgim yok 4. sınıf bitene kadar bir almanca kursuna gitçem türkiyede ilk zamanların acemiliğin kolaylığı için TUM matematik master programı sınavlı alcak beni yoksa belgelerimi not ortalamamı değerlendirip çünkü almancam olmadığı için sınav şartı varsa kabul edilmem zor. |
| 28-07-2010 02:12 ÖÖ | ||
| ||
| TUM şartlı kabul vermiyor olabilir.Türkiye'de Goethe dışında başka bir dil okuluna gitmemeni öneririm.Şuan 3. sınıf mısın bilmiyorum ama sanırım sıfırdan 2 yıl İstanbul'da Goethe'ye gidersen İstanbul'da Testdafı verip tam kabul alabilirsin. Ya da TR de biraz kursa gittikten sonra Almanya'da dil okuluna gidersin daha hızlı olur. |
| 28-07-2010 09:37 ÖÖ | Düzenleyen Zeynepp 31-07-2010 05:05 ÖS | ||
Mesaj Sayısı: 73 Katılım Tarihi: 22.06.10 Konum: Essen Yaş : 23 ![]()
| ||
|
duffie tarafından yazılan metin: TUM şartlı kabul vermiyor olabilir.Türkiye'de Goethe dışında başka bir dil okuluna gitmemeni öneririm.Şuan 3. sınıf mısın bilmiyorum ama sanırım sıfırdan 2 yıl İstanbul'da Goethe'ye gidersen İstanbul'da Testdafı verip tam kabul alabilirsin. Ya da TR de biraz kursa gittikten sonra Almanya'da dil okuluna gidersin daha hızlı olur. Goethe de cok faydali olmuyor belli bir düzeyden sonra. konusma ve yazma hep eksik kalıyor. ben B2 yi bitirdim goethe istanbul da ama burada yine B2 yi yapiyorum cünkü cok eksigim var. bir de Goethenin kurslari haftada 2 gün oldugundan insan cok üstüne düsmüyor haftanin 2 günü gördüğü almancanin. arada ya da dedigin gibi sonunda Almanya ya gelinirse o zmn basarılı olunabilir. ama onun disinda zor gibi geliyor benim düsünceme göre. |
| 29-07-2010 07:35 ÖS | Düzenleyen Physiker 30-07-2010 07:20 ÖS | ||
| ||
|
ben ankaradayım şimdi anlıyamadığım bir yer var ben okula kabul edilmem için almanca sınabını vermemmi lazım(örneğin bizim okulda hazırlık okumak istemiyorsan proficiency sınavında 70 alman gerekli gibi) anladığım kadarıyla http://www.deutschstudent.de/news.php?readmore=82#comments |
| 31-07-2010 04:22 ÖS | ||
| ||
| almanca okumak istiyorsan TestDaf ya da DSH ı vermen gerekir. Bazı okullar Goethe deki Sprachdiplom,ZOP gibi sınavları vermeni de tanıyabiliyor |
| 31-07-2010 06:38 ÖS | ||
| ||
|
peki o zaman benim almanyada master yapma şansım yok vede başvurma bu sınavları vermeden bu sınavları da 1 seneden önce veremiceğime göre 1 sene rotar yapacak benim yüksek lisansım. 1-) ikisini beraber götürme şansım yok mu?(DSH veya Testdaf ve Master) 2-)Almanyada international master programlarda bu şartı koşuyormu? |

)) cok mukemmel bı sıtee