| ||||||
|
||||||
|
| 06-02-2010 12:24 ÖÖ | ||
| ||
![]() |
| 06-02-2010 01:50 ÖS | ||
| ||
| bölümü ingilizce okumak istiyorsan bence türkiyede bir ingilizce kursuna gitmelisin.almanyada bu sana pahaliya patlar.semsterticketin falan olmayacak vs,türkiyede siki calis,toeffeli ver.böylece ingilizce sorunun kalkmis oluyor,daha sonra unilere basvuru yapabilirsin.ingilizce ve almanca bilmeden kabul alman zor gibi bence, |
| 06-02-2010 03:39 ÖS | ||
| ||
| Teşekkür ederim. Açık konuşmak gerekirse Nisan da askerlik için celb dönemim var ve elimde herhanbir belge olmazsa tecil hakkımda kalmadığı için askere alacaklar. Bende master yapmak istiyorum. Bakanlığın yazısını okudum ama tam oalrak bazı kısımlar anlaşılmıyor. Forumda da bulamıyorum benzer bir durum. Ben şimdi bir üniye başvurmadan, niyetimi konsolosluğua söyleyip (dil eğitimi alıp üniye başvuru yapacağım deyip) bir dil kursu kayıt belgesiyle gitsem konsolusluk benim öğrenciliğimi tanıyıp askerliğimi tecil etme ihtimali varmıdır? |
| 06-02-2010 04:58 ÖS | ||
Mesaj Sayısı: 2879 Katılım Tarihi: 07.10.08 Konum: Duisburg / Düsseldorf / Essen Yaş : 27
| ||
| tecil süresine kadar vizeyi alip almanya ya gelmis olman gerekiyor. yoksa adiyos amigo. |
| 06-02-2010 05:07 ÖS | ||
| ||
|
Benim derdimde o zaten. Sadece üniversite başvurusylamı mı gelmem gerekiyor. Dil eğitimi (ingilizce) yapmak için geline miyormu? Yüksek öğrenimin mevzuatına bakıyorum, bakanlıkça öğrenci sayılabilmenin koşulları var ama dil eğitimi konusunda tam olarak yetkin bir bilgi verilmemiş. Bu şekilde bir olay yaşayan yada bilgi sahibi olan bir arkadaştan bilgiye ihtiyacım var. (Bu arada sayın Physiker, forum kurallarını geç fark ettim sanırım. Kusura bakmayın.) |
| 06-02-2010 05:32 ÖS | ||
Mesaj Sayısı: 2879 Katılım Tarihi: 07.10.08 Konum: Duisburg / Düsseldorf / Essen Yaş : 27
| ||
önemli degil olur böyle seyler ![]() teofl belgeni alirsan bi an önce ing bölümlere basvur. ama dil kursu vizesi ile de gelebilirsin. bir dil kursuna kayit yaptir daha sonra dil kursu vizesi alirsan yine askerlikten kurtulursun.. almanya da dil kursu yaparken askerligini tecil ettiremezsin fakat dil sartini saglayip üniversiteye basladiktan sonra konsoloslukta ögrenci dosyasi actirip askerligini tecil ettirmeye baslayabilirsin. tabi dil ögrenme sürecinde türkiye ye giremeyeceksin. |
| 06-02-2010 05:34 ÖS | ||
Mesaj Sayısı: 1927 Katılım Tarihi: 07.10.08 Konum: Essen / Hannover Yaş : 22
| ||
|
nobody1453 tarafından yazılan metin: Benim derdimde o zaten. Sadece üniversite başvurusylamı mı gelmem gerekiyor. Dil eğitimi (ingilizce) yapmak için geline miyormu? Yüksek öğrenimin mevzuatına bakıyorum, bakanlıkça öğrenci sayılabilmenin koşulları var ama dil eğitimi konusunda tam olarak yetkin bir bilgi verilmemiş. Bu şekilde bir olay yaşayan yada bilgi sahibi olan bir arkadaştan bilgiye ihtiyacım var. (Bu arada sayın Physiker, forum kurallarını geç fark ettim sanırım. Kusura bakmayın.) Sadece dil kursu ile Tecil ettiremiyorum.Ben bir kac ay önce konsolosluktan ögrenci belgesi cikarttim ve özellikle Üniversite'den kabul belgemi istediler arti tabi dil kursu.. Not olarakta düstüler ; suan Almanca kursunda diye. Öncelikle üniversiteden kabul almaya calis ancak yetersiz Ingilizce ve Almanca ile LMU kabul eder mi bilemiyorum. Eger tecil hakkini bir sekilde TR'de akyapabiliyorsan ingilizce kursu icin kesinlikle TR'de kal..Aksi taktirde Almanya'da özel Ingilizce kurslari biraz pahali.. |
| 06-02-2010 06:10 ÖS | ||
| ||
| Size birşey danışayım o zaman. Türkiyede uzaktan eğitim veren bir ünide yüksek başlatsam ve askerlği tecil ettiresem sonra almayaya gitmek için türkiyede dil eğitimide yapmaya başlarım. Peki almanyada master gelemk için bir sorun teşkil edermi? Yükseği bitirmeden Almanya iin başvuruda bulunacağım |
| 06-02-2010 11:49 ÖS | ||
Mesaj Sayısı: 1927 Katılım Tarihi: 07.10.08 Konum: Essen / Hannover Yaş : 22
| ||
| Hayir sorun teskil etmez.Yapman gereken Almanya'dan kabul aldiktan sonra TR'de ki okul ile ilisigini kesmen. |