Almanca Kursu, Almanya'Da Üniversite
Almanya'da Eğitim - Vize - Almanca - Üniversite
Almanya'da Eğitim - Vize - Almanca - Üniversite » Bundesländer » Bayern (Bavyera)
LMU da öngörünüz
Kullanıcı Adı
Parola
Kayıt S.S.S. Üye Listesi Bugünkü Mesajlar Arama

Başlığı Yazdır

06-02-2010 12:24 ÖÖ
Katılım Tarihi: 06.02.10

Uyarı seviyesi 1
Kullanıcı Avatarı nobody1453

Üye
  LMU da öngörünüz

Merhaba arkadaşlar. Siteyi bu akşam fark ettim ve son 3 saat 40 dakikadır yazışmaları okuyorum ve süğper bir site. Neyse gerekliz laf kalabalığı yapmadan bende son 3-4 aydır almanyada master yapmak için uğraşıyorum ve bu süre zarfında olumsuzluklar nedeniyle 3 kere vazgeçtim. Şuan bir problem kalmadı Dil kursu için başvuru yaptım ama forumdakileri okuyunca sanki saçma şeylerle uğraşmışım gibi geliyor. Kısaca ben münihde LMU da Psychology of Excellence in Business and Education bölümünde master yapmak istiyorum. çat pat ingilizce ve 0 almanca. Türkiyede eğitim fakültesi mezunuyum ve dip notun 2,5. İlk planım almanyada ingilizce dil kursuna başvurmak ve sonra LMU ya başvurmaktı ama formda yazanları okuyunca kafam karaıştı. Dil kursundan öncede başvuru yapsam acaba LMU nun kabul etme şansını % kaç olarak ön görüyorsunuz? Yada ben 3 aydır araştıyorum ama eğitim ve yönetim üzerine ilgili bir alan bulamıyorum. Münih benim için en mantıklı (aile fertlerim olduğu için) şehir. Çoğu arkadaş bu tür sorulara oturup cevap yazmaktan eminim bıkmışlardır artık ama kısada olsa bir kaç arkadaş bildiklerini ve fikirlerini paylaşırsa çok sevineeğim. Şimdiden teşekkür ederim. Smile

06-02-2010 01:50 ÖS
Katılım Tarihi: 02.07.09
Kullanıcı Avatarı deryasiegen

Yönetici
bölümü ingilizce okumak istiyorsan bence türkiyede bir ingilizce kursuna gitmelisin.almanyada bu sana pahaliya patlar.semsterticketin falan olmayacak vs,türkiyede siki calis,toeffeli ver.böylece ingilizce sorunun kalkmis oluyor,daha sonra unilere basvuru yapabilirsin.ingilizce ve almanca bilmeden kabul alman zor gibi bence,

06-02-2010 03:39 ÖS

Uyarı seviyesi 1

Üye
Teşekkür ederim. Açık konuşmak gerekirse Nisan da askerlik için celb dönemim var ve elimde herhanbir belge olmazsa tecil hakkımda kalmadığı için askere alacaklar. Bende master yapmak istiyorum. Bakanlığın yazısını okudum ama tam oalrak bazı kısımlar anlaşılmıyor. Forumda da bulamıyorum benzer bir durum. Ben şimdi bir üniye başvurmadan, niyetimi konsolosluğua söyleyip (dil eğitimi alıp üniye başvuru yapacağım deyip) bir dil kursu kayıt belgesiyle gitsem konsolusluk benim öğrenciliğimi tanıyıp askerliğimi tecil etme ihtimali varmıdır?

06-02-2010 04:58 ÖS
Katılım Tarihi: 07.10.08
Kullanıcı Avatarı Physiker

Yönetici
tecil süresine kadar vizeyi alip almanya ya gelmis olman gerekiyor. yoksa adiyos amigo.

06-02-2010 05:07 ÖS

Uyarı seviyesi 1

Üye
Benim derdimde o zaten. Sadece üniversite başvurusylamı mı gelmem gerekiyor. Dil eğitimi (ingilizce) yapmak için geline miyormu?
Yüksek öğrenimin mevzuatına bakıyorum, bakanlıkça öğrenci sayılabilmenin koşulları var ama dil eğitimi konusunda tam olarak yetkin bir bilgi verilmemiş. Bu şekilde bir olay yaşayan yada bilgi sahibi olan bir arkadaştan bilgiye ihtiyacım var.

(Bu arada sayın Physiker, forum kurallarını geç fark ettim sanırım. Kusura bakmayın.)

06-02-2010 05:32 ÖS
Kullanıcı Avatarı Physiker

Yönetici
önemli degil olur böyle seyler Smile

teofl belgeni alirsan bi an önce ing bölümlere basvur.

ama dil kursu vizesi ile de gelebilirsin. bir dil kursuna kayit yaptir daha sonra dil kursu vizesi alirsan yine askerlikten kurtulursun.. almanya da dil kursu yaparken askerligini tecil ettiremezsin fakat dil sartini saglayip üniversiteye basladiktan sonra konsoloslukta ögrenci dosyasi actirip askerligini tecil ettirmeye baslayabilirsin. tabi dil ögrenme sürecinde türkiye ye giremeyeceksin.

06-02-2010 05:34 ÖS
Kullanıcı Avatarı FuNdeRSchatteN

Yönetici
nobody1453 tarafından yazılan metin:
Benim derdimde o zaten. Sadece üniversite başvurusylamı mı gelmem gerekiyor. Dil eğitimi (ingilizce) yapmak için geline miyormu?
Yüksek öğrenimin mevzuatına bakıyorum, bakanlıkça öğrenci sayılabilmenin koşulları var ama dil eğitimi konusunda tam olarak yetkin bir bilgi verilmemiş. Bu şekilde bir olay yaşayan yada bilgi sahibi olan bir arkadaştan bilgiye ihtiyacım var.

(Bu arada sayın Physiker, forum kurallarını geç fark ettim sanırım. Kusura bakmayın.)

Sadece dil kursu ile Tecil ettiremiyorum.Ben bir kac ay önce konsolosluktan ögrenci belgesi cikarttim ve özellikle Üniversite'den kabul belgemi istediler arti tabi dil kursu..
Not olarakta düstüler ; suan Almanca kursunda diye.
Öncelikle üniversiteden kabul almaya calis ancak yetersiz Ingilizce ve Almanca ile LMU kabul eder mi bilemiyorum.
Eger tecil hakkini bir sekilde TR'de akyapabiliyorsan ingilizce kursu icin kesinlikle TR'de kal..Aksi taktirde Almanya'da özel Ingilizce kurslari biraz pahali..

06-02-2010 06:10 ÖS

Uyarı seviyesi 1

Üye
Size birşey danışayım o zaman. Türkiyede uzaktan eğitim veren bir ünide yüksek başlatsam ve askerlği tecil ettiresem sonra almayaya gitmek için türkiyede dil eğitimide yapmaya başlarım. Peki almanyada master gelemk için bir sorun teşkil edermi? Yükseği bitirmeden Almanya iin başvuruda bulunacağım

06-02-2010 11:49 ÖS
Kullanıcı Avatarı FuNdeRSchatteN

Yönetici
Hayir sorun teskil etmez.Yapman gereken Almanya'dan kabul aldiktan sonra TR'de ki okul ile ilisigini kesmen.

Seçenekler
Atlanilacak Forum:
Forum powered by fusionBoard
Bu Başlığı Paylaş
URL:
BB Kodu:
HTML:
Üye Girişi
Kullanıcı Adı

Parola

Henüz Üye Değil Misiniz?
Buraya Tıklayarak Üye Olabilirsiniz.

Parolanızı Mı Unuttunuz?
Buraya Tıklayın
Kısa Mesajlar
Mesaj göndermeniz için üye olmanız gerekmektedir.

09/10/2010
arkadaşlar cümlenizin bayramı mübarek olsun.herkes için herşeyin hayırlısı olsun.

09/09/2010
HAYIRLI BAYRAMLAR Smile

09/09/2010
hayirli bayramlar

09/09/2010
herkesin bayramını kutluyorum.. Smile gurbet te bayram hiç sarmıyo yaaaaa

09/09/2010
CümLeten Bayramınız mübarek olsun. Grin