Almanca Kursu, Almanya'Da Üniversite
Almanya'da Eğitim - Vize - Almanca - Üniversite
Almanya'da Eğitim - Vize - Almanca - Üniversite » Wir Fahren Nach Deutschland » Almanya'da Üniversite
Üniversitenin Sakasi Yok !!!!
Kullanıcı Adı
Parola
Kayıt S.S.S. Üye Listesi Bugünkü Mesajlar Arama

Başlığı Yazdır

05-02-2010 10:11 ÖS
Katılım Tarihi: 07.10.08
Kullanıcı Avatarı Physiker

Yönetici
  Üniversitenin Sakasi Yok !!!!

Bugün gercekten cok üzücü bir haber aldim bir arkadasimdan. Kendisi Alman bir bayan, oldukca caliskan ve idealist biriydi. Desingwissenschaft bölümünde okuyordu ve bölümün en iyilerinden birisiydi. 4. semester de DAAD bursu alarak hatta 1 semester abd de egitim gördü. Bachelor tezini 1,3 ile verdi. Ortalamasi da 1,5 di. Fakat tezi vermesine ragmen bölümün belki de en kolay derslerinden birini verememis. 1. deneme de hafife almis kalmis, 2. deneme de heyecanlanmis kalmis. 3. deneme de basaramayinca , tezini vermesine ragmen okuldan atildi.

Artik almanya da o bölümü okuyamayacak. Baska bir bölüme basvuracak sanirim. Ama burdan su sonucu cikarabilirizki, Almanya da üniversite kesinlikle hafife alinmamali. Profesörler Türkiyedekine göre daha anlayisli fakat sizin o ders konusunda gerekli bilgiye sahip olmadiginizi görünce durumunuz ne olursa olsun hic bir sansiniz yok, gözünüzün yasina bile bakmiyorlar. Simdi bu olay bir türkün basina gelse eminim, hoca kafayi bana takmisti zaten, ben 1,5 ortalamayla giden biriyim, irkci davrandi gibi bi yorum olurdu kesin, fakat kiz durumu kabullenmisti..Smile

Almanya da okuyan veya egitimi düsünen herkese tavsiyem hic bir zaman disiplini elden birakmayin. Almanca kursunun ilk gününden üniversite diplomanizi alacaginiz son güne kadar ayni ciddiyetle yola devam edin. Yoksa onca emeginiz ve cabaniz herseyiniz bi kalemde silinir. Buna elbette ben de dahilim tek dersi kalmis ve tez asamasinda olan birisi olarak..

05-02-2010 10:26 ÖS
Katılım Tarihi: 19.12.08

Uyarı seviyesi 0
Kullanıcı Avatarı Thehelys

Üye
üzücüymüş o zaman ben bitiremem zaten atılırım SmileSmile

06-02-2010 12:09 ÖS
Kullanıcı Avatarı maniaturk

Süper Yönetici
Üniversite biraz da plan isidir. 1.0 notun olur ama iyi planlama yapmadigin icin basaramazsin. Yalniz bu kadar da olmaz. Burada eger bitirmek üzere isen, böyle bir durumda sana 4. sans veriyorlar, hatta sötlü olarak taniyorlar bu sansi ki senin bahsettigin kiz bitirmis bile. Nereden cikiyor böyle sacmaliklar anlamiyorum. Kiz niye kabüllenmis ki? Sanki ömüründen ömür gitmemis gibi. Insan biraz pesine düser isin.

Neyse Allah tan benim freiversuch =)

06-02-2010 12:24 ÖS

Yönetici
zaten 3 ü de sözlü sinavdi =). burdaki bachelor sisteminde önce yazili sinavi gectikten sonra modulprüfung icin zulassung aliyorsun. Kiz zaten 3 kere gecememis. Modulklasurlar Bachelor sisteminde genelde 4. semesterdan itibaren basliyor =)

Kizin kabullendigi konu su, yani bana haksizlik yapildi, hoca kafayi bana takmisti gibi bir söylemi yok, salaklik yaptim kendime cok güvendim sonra gereksiz heyecanlandim türünde bir sezlenisi vardi. Ayrica su anda psikolojik tedavi görüyor =)

06-02-2010 03:00 ÖS
Kullanıcı Avatarı maniaturk

Süper Yönetici
madem tedavi görüyor niye gülme smiley si atiyorsun oraya haci Helpless

06-02-2010 04:57 ÖS

Yönetici
tirsiyom la ondanSmile. aynisi benimde basima gelir diye..

3-4 ay önce de due de elektrotechnik okuyan bir arkadasimin basina ayni olay geldi. son 3 dersi kalmisti bitirmeye 3.denemede de basarisiz oldu simdi türkiye de askerlik yapiyor

06-02-2010 05:33 ÖS
Kullanıcı Avatarı Serhan

Yönetici
sıkma canını gürkan abim sen ya...
bozma moralini aklına getirme böyle düşünceleri...
GrinGrin Her şey iyi sonuçlanır..

07-02-2010 02:30 ÖS | Düzenleyen sefer57 07-02-2010 02:31 ÖS
Katılım Tarihi: 24.08.09

Uyarı seviyesi 0
Kullanıcı Avatarı sefer57
1
Üye
ben Fachhochschule ile normal ün arasında kararsızdım biraz fakat bu okuldan atılmaları görünce beni kimse Fachhochschule okumaktan engelleyemez.Shock

09-02-2010 09:18 ÖÖ
Katılım Tarihi: 01.05.09

Uyarı seviyesi 0
Kullanıcı Avatarı Jamir

Üye
Arkadasa gercekten Allah sabir versin ... bide ayni bölümün okunamamasi ne kadar trajik ... Fachhochschulede atilma yokmuda sefer57 arkadasim?

10-02-2010 02:14 ÖS
Katılım Tarihi: 24.08.09

Uyarı seviyesi 0
Kullanıcı Avatarı sefer57
1
Üye
ben Fachhochschule ile normal ün arasında kararsızdım biraz fakat bu okuldan atılmaları görünce beni kimse Fachhochschule okumaktan engelleyemez.

Ben Türkiye de 2 yıllık bitirdim ve 8 yıla yakındır kendi mesleğimi uygulamalı olarak yaptığımdan Fachhochschule dedim.:2p

Seçenekler
Atlanilacak Forum:
Forum powered by fusionBoard
Bu Başlığı Paylaş
URL:
BB Kodu:
HTML:
Üye Girişi
Kullanıcı Adı

Parola

Henüz Üye Değil Misiniz?
Buraya Tıklayarak Üye Olabilirsiniz.

Parolanızı Mı Unuttunuz?
Buraya Tıklayın
Kısa Mesajlar
Mesaj göndermeniz için üye olmanız gerekmektedir.

09/10/2010
arkadaşlar cümlenizin bayramı mübarek olsun.herkes için herşeyin hayırlısı olsun.

09/09/2010
HAYIRLI BAYRAMLAR Smile

09/09/2010
hayirli bayramlar

09/09/2010
herkesin bayramını kutluyorum.. Smile gurbet te bayram hiç sarmıyo yaaaaa

09/09/2010
CümLeten Bayramınız mübarek olsun. Grin