Almanca Kursu, Almanya'Da Üniversite
Almanya'da Eğitim - Vize - Almanca - Üniversite
Almanya'da Eğitim - Vize - Almanca - Üniversite » Wir Fahren Nach Deutschland » Almanya'da Yasam
Isci Vizesi ve Sinirsiz Oturum Alma
Kullanıcı Adı
Parola
Kayıt S.S.S. Üye Listesi Bugünkü Mesajlar Arama

Başlığı Yazdır

30-11-2008 01:03 ÖS
Katılım Tarihi: 07.10.08
Kullanıcı Avatarı Physiker

Yönetici
  Isci Vizesi ve Sinirsiz Oturum Alma

Almanya ya ögrenci olarak gelip calisma izni ( 90 tam gün veya 180 yarim is günü yillik ) aldiktan sonra herhangi bir is yerinde sözlesmeli olarak 1 yil boyunca kesintisiz olarak calisip ayda ortalama 200 Euro nun üstünde alirsaniz , avukat araciligiyla yabancilar polisine isci vizesi icin basvuru yapabiliyorsunuz. Ama dikkat edilmesi gereken husus, 1 yil boyunca ayni firmada calismis olmaniz gerekiyor.

Basvurunuz incelendikten sonra isci vizesi aliyorsunuz. Peki bunun size katkilari neler ?

- Öncelikli olarak erkek ögrenciler icin asker uzatmada kolaylik saglaniyor. 27 yasinin üstündeki ögrencilerin askerligi uzatilmiyor, isci vizesiyle bu sinir 39 a kadar cikacak..

- her yil gidip banka diskontlariyla ders notlarini yabancilar polisine kanitlama derdinden kurtuluyorsunuz..

- yabanci ögrenciler icin normal öngörülen lisans veya yüksek lisans bölümlerinde egitiminizi en fazla 3-4 semester uzatma hakkiniz oluyor,aksi takdirde sorun cikarabiliyorlar hatta hic vermeyebilirler de.

- en önemli avantaji ise , isci vizesi aldiktan sonra sayet 1 yil daha ayni firmada ve 2. yildan itibaren baska bi firma da olabilir yani toplam 3 yil kesintisiz calisirsaniz sinirsiz oturum alma hakkini elde ediyorsunuz..

- bilindigi üzere okul bittikten sonra Almanya da kalmak isteyenler 1 yil icinde is bulmak zorundaydi.. böylece bu sorundan da kurtulmus oluyorsunuz..

30-11-2008 02:33 ÖS
Kullanıcı Avatarı Serhan

Yönetici
WinkSmileShockPfftCoolGrinvayy be sınırsızx oturum
askerliği 39 a kadar uzatma
vay vay vay

30-11-2008 02:46 ÖS
Katılım Tarihi: 11.11.08

Uyarı seviyesi 0
İyiymiş ama önemli olan 1 yıl boyunca kesintisiz çalışabileceğin bi yer bulmak..

30-11-2008 03:54 ÖS
Katılım Tarihi: 10.10.08

Uyarı seviyesi 0
Kullanıcı Avatarı tatanka

Üye
sitede söyle bir yazı var bu yazı bu konuyla ters düşmüyor mu???

Ayrica sözlesmesiz is bulma imkaniniz da vardir.. Bu tür bulacaginiz islerin bir ayi gecmemesine dikkat edin.. Aksi takdirde bu durumun alman maliye calisanlari tarafindan tespit edilmesi halinde hem siz hem de isvereniniz yüklü bi ceza alabilir.. Eger cok acil olarak ise ihtiyaciniz yoksa bu tür is imkanlarindan uzak durmanizi tavsiye ederim.

30-11-2008 04:22 ÖS
Kullanıcı Avatarı maniaturk

Süper Yönetici
Bu olay eyaletten eyalete degisiyor olsa gerek Gürkan. Benim bildigim Almanya'da 5 yil calisanlar vatandaslik alabiliyorlar mesela. Kimi eyaletlerde ögrenim süresi bu bes yila dahil. Yani okul bitti diyelim 2 sene calisip vatandasliga gecebiliyorsunuz Wink

tatanka oraadaki yazida calisma izni olmayanlar gecerli. yani calisma iznin yoksa aslinda kacak is de bulursun ama ihtiyacin yoksa tavsiye etmem diye bir yazidir oradaki.. Wink

30-11-2008 04:33 ÖS

Yönetici
tatanka, sanirim yanlis anlamissin.. orda dedigim mesela maddi olarak cok zor durumdasin calisman gerekiyor ama sözlesmeli bi is bulamadin.. yani gecici olarak sözlesmesiz islerde calisirsin o senin istegine göre ama schwarzarbeit diyorlar ve uzun süreli öyle calisirsan ceza alabiliyorsun...

deniz, senin dedigin vatandaslik.. benim bahsettigim sinirsiz oturum.. Almanya genelinde gecerli bu..ayrica okul bitince 2 yil calisinca vatandasliga gecmiyorsun.. o süre de 3 yil ve onda da sinirsiz oturum aliyorsun ilk önce.. sonra istersen 7-8 yil sonra vatandasliga gecme basvuru yapabiliyorsun.. sinirsiz oturum alamadan zaten vatandasliga gecmen söz konusu degil Wink.. bu olayi bayagidir arastiriyordum bi kac avukatla görüstüm ama en sonunda benim bi arkadasim basvurusunu yapti daha gecen aylarda ve büyük ihtimalle alacak isci vizesini

30-11-2008 04:55 ÖS

Süper Yönetici
Physiker yazdı:
tatanka, sanirim yanlis anlamissin.. orda dedigim mesela maddi olarak cok zor durumdasin calisman gerekiyor ama sözlesmeli bi is bulamadin.. yani gecici olarak sözlesmesiz islerde calisirsin o senin istegine göre ama schwarzarbeit diyorlar ve uzun süreli öyle calisirsan ceza alabiliyorsun...

deniz, senin dedigin vatandaslik.. benim bahsettigim sinirsiz oturum.. Almanya genelinde gecerli bu..ayrica okul bitince 2 yil calisinca vatandasliga gecmiyorsun.. o süre de 3 yil ve onda da sinirsiz oturum aliyorsun ilk önce.. sonra istersen 7-8 yil sonra vatandasliga gecme basvuru yapabiliyorsun.. sinirsiz oturum alamadan zaten vatandasliga gecmen söz konusu degil Wink.. bu olayi bayagidir arastiriyordum bi kac avukatla görüstüm ama en sonunda benim bi arkadasim basvurusunu yapti daha gecen aylarda ve büyük ihtimalle alacak isci vizesini

gürkan o 7-8 yil gecenler de 5 yila düstü yanilmiyorsam. 5 yil süresiz olarak Almanya'da calismis isen vatandasliga gecebiliyorsun ki zaten daha ilk yilin sonunda isci vizesi sinirsiz oturum aldin diyelim yine uyuyor. Benim anlatmak istedigim trick ise bazi eyaletler okul süresini de o 5 seneden cikarabiliyorlar Wink

Ama senin dedigin de bir yanlislik yok yani, bu arada vatandasliga falan mi gecmeyi planliyorsun...

30-11-2008 05:03 ÖS

Yönetici
yok deniz öyle bi düsüncem yok ama bu askerlik erteletmek acisindan özellikle cok iyi bi yol Grin

benim bahsettigim nokta, sen ilk yilin sonunda isci vizesi aliyorsun ama hemen sinirsiz oturumu alamiyorsun.. sinirsiz oturum alabilmen icin toplam 3 sene calismis olman gerekiyor.. sinirsiz oturumu aldiktan sonra vatandasliga gecmen icin de ne kadar oturumun olmasi gerekiyor onu tam bilmiyorum ama benim bahsettigim konu sadece sinirsiz oturumla ilgili, vatandaslik bambaska Wink

30-11-2008 05:19 ÖS

Süper Yönetici
Bilmiyorum ya bende askerlik problem olursa yani parali falan cikmazsa bir yolunu arayacagim. Ben iki sene üst üste tam 7 defa (ilk sene 4 ikinci sene 3) askeri okul sinavina girdim ki bütün hayatimi vatana hizmet ederek gecirmek istiyordum. Beni o zaman hicbir sebep göstermeden almadilar. Ileride de en verimli dönemimde 15 ayimi alarak hizimi kesmesini istemem. O zaman almadilarsa simdi de almasinlar...

01-12-2008 01:19 ÖS | Düzenleyen oezguer 01-12-2008 09:01 ÖS

Uyarı seviyesi 0
Kullanıcı Avatarı oezguer

Üye
merhabalar...
gürkan kardesim bu konuyla bayagi bi basini agirtmistim hatirlarsanSmile
ayrica essen konsoloslugunda pazartesi ve cuma gunleri ucretsiz yararlanilabilecek bir avukat var onada sordum bu konuyu. 400s64; sart degil aachen yüksek idari mahkemesinin 300s64; kazanan bir kisi icin verdigi kararda varmis. o mahkeme kararinida bana yollamisti. avukatin dedigi bu 1 yili butun seneye yaymanin onemli olduguydu. mesela ayda 60saat/15gün. bu yontem tam 1yili dolduruyor. ne kadar yayilirsa 1 yila o kadar iyi oluyormus. aksi halde sorun olabilirmis.

Seçenekler
Atlanilacak Forum:
Forum powered by fusionBoard
Bu Başlığı Paylaş
URL:
BB Kodu:
HTML:
Üye Girişi
Kullanıcı Adı

Parola

Henüz Üye Değil Misiniz?
Buraya Tıklayarak Üye Olabilirsiniz.

Parolanızı Mı Unuttunuz?
Buraya Tıklayın
Kısa Mesajlar
Mesaj göndermeniz için üye olmanız gerekmektedir.

09/06/2010
şu aziz mübarek günlerde bayram arefelerinde umarım herkes vizesine kavuşur..

09/06/2010
Halloooo Guten Morgen

09/06/2010
Kadir geceniz Mubarek Olsun

09/06/2010
Kadir Geceniz mübarek olsun Arkadaslar

09/06/2010
herkesin kandili mübarek olsun