Almanca Kursu, Almanya'Da Üniversite
Almanya'da Eğitim - Vize - Almanca - Üniversite
Almanya'da Eğitim - Vize - Almanca - Üniversite » Wir Fahren Nach Deutschland » Almanya'da Yasam
Münih Olympiadorf
Kullanıcı Adı
Parola
Kayıt S.S.S. Üye Listesi Bugünkü Mesajlar Arama

Başlığı Yazdır

04-02-2010 05:34 ÖS
Katılım Tarihi: 10.01.10

Uyarı seviyesi 0
Kullanıcı Avatarı cgdm
1
Üye
  Münih Olympiadorf

Arkdaşlaer merhaba... Ben Nisanda Münih e Erasmus öğrencisi olarak gideceğim ve "Olmypiadorf" ta kalacağım. Burası yani bu yurt hakkında bilgisi olan var mı acaba? Varsa birkaç şey sormak istiyorumda odalarla ilgili. Yardımcı olabileceklere şimdiden çok teşekkür ediyorum.... Smile

04-02-2010 11:03 ÖS
Katılım Tarihi: 07.10.08
Kullanıcı Avatarı maniaturk

Süper Yönetici
Erasmus ögrencisi, Münih ve konaklama meselesi. gercekten cok büyük problemler yasayabilecegini söyleyeyim simdiden. Cünkü sizin icin ek bir kontejan veya yardim veya öncelik gibi bir sey yok. Buraya erasmis ile gelen her arkadas 2 hafta otelde kaldiktan sonra nasil yer bulduklarina sasarlar. Erken basvuru, hatta simdiden faydali olacaktir.

Olimpiyat Köyünün bir kismi eski bir kismi yeni olmakla birlikte tek kisilik apartlar icerisinden kendi ufak mutfagi, dus ve tuvaleti bulunur 260 euro dur aylik. bir o kadar da depozito ödersin. Sansina oda cok eski ve/veya kirli de cikabilir veya cok temiz ve güzel de cikabilir.

Cok büyüktür. Münih teki en büyük ögrenci sehridir adi üzerinde köydür. Olimpiyat parki, olimpiyat stadi, konser alanlari ile ic icedir. Sehrin göbegindedir. Dibindeki metro duragindan binecegin metro ile LMU da okuyorsan, hic aktarma yapmadan 15-20 dk. arasinda üniversiteye gidersin vs. vs.

Varsa daha sorularin sorabilirsin...

07-02-2010 01:21 ÖS

Uyarı seviyesi 0
Kullanıcı Avatarı cgdm
1
Üye
Aslında soracağım çoğu şeyi cevapmalışsın Smile çok teşekkür ediyorum. Evet kalma sorunu olduğunu bende duymuştum ama neyseki bir aksilik çıkmazsa eğer "Olypiadorf" ta kalacağım. Tek kişilik apartlar demişsin, acaba bunların iki kişilik olma ihtimalide varmı. Tabi birde iki kişilik olursa oda arkadaşımın erkek olma ihtimalide vardır heralde, buda benim hiç istemediğim bir durum açıkcası. Umarım tek kişilik apartlarda kalabilirim! Bir de Almanya da çoğu yurtta internetinde oda için ödediğin paraya dahil olduğunu duymuştum, burda da öylemi acaba? Yani kısacası yemek ve odada ki çarşaf, yastık,.. vs dışında odaya bir masraf yapmayacağım sanırım? Aslında şimdiye kadar Erasmus öğrencilerinin internet için falan ek bir para ödediğini duymadım, umarım burda da öyle değildir. Umarım şansıma oda çok temiz ve güzel çıkar Smile Aklıma başka birşey gelmiyor şu an için, aslında ilk kez yurtta kalacağım ve onun için başka ne sormalıyım bilmiyorum bile Smile Eğer senin aklında şunu da bilirsen işine yarar diyebilceğin şeyler varsa ve yazabilirsen çok sevinirim Smile Çok çok teşekkür ediyorum cevap verdiğin için....

08-02-2010 06:31 ÖS
Katılım Tarihi: 07.10.08
Kullanıcı Avatarı maniaturk

Süper Yönetici
cok az yurtta var iki kisilik kalmasecenegi. Olimpiyat köyünde sanirim hepsi tek kisilik bir de aile apartlari var yanilmiyorsam belirli sayida.

internet ücretsiz. yalniz internet icin bir Lan kablosu getirmeni tavsiye ederim, Tr den daha ucuza bulabilirsin. Yurtlarda internet girisi kablolu. Lakin emin olmamakla birlikte olimpiyat köyünde belki okulun kablosuz agi mevcut olabilir. Ama emin degilim. Sen kablo al yanina, her halükarda ise yarar. Smile

Odaya yapacagim masraf ne mi? Yemek icin kendin ödeyeceksin, yani öyle yemekhane yok orada. Kendin ugrasacaksin yemekle, ya da disaridan satin alacaksin. Onun haricinde eger Türk usulü yasamak istiyorsan, bir kilim satin alirsin, ikea da ucuz olanlari mevcut. Ben ayakkabi ile dolasmayi sevmiyorum mesela. kilim güzel oluyor o yüzden.

onun haricinde catal, kasik, tabak, canak, tava vs. bunlari ucuza temin edebilirsin burada belirli yerlerde. Gelince neyi nereden ucuza alabilecegini anlatirim.

Carsaf, yorgan, yastik kendin getiriyorsun ama yatagin dösegin oluyor odada. kitaplik, elbise dolabi vs. mevcut. Firin varmi bilmiyorum, ocagin var, buzdolabi olmasi lazim ufak bir tane.

Baska da bir sey aklima gelmiyor...

08-02-2010 07:26 ÖS

Uyarı seviyesi 0
Kullanıcı Avatarı cgdm
1
Üye
Çok çookk teşekkür ederim. Gerçekten çok iyi olduğu bunları öğrendiğim Smile içim rahatladı. Tekrar çok teşekkür ediyorum ilgilendiğiniz, cevap yazdığınız için.... Smile

20-03-2010 10:58 ÖÖ
Katılım Tarihi: 20.03.10

Uyarı seviyesi 0
Kullanıcı Avatarı dygerol
1
Üye
merhaba ben de önümüzdeki sene erasmusla tu munchene gidicegim,yalnız konaklama konusunda acayip gözüm korktu!Frown
olympiadorfta yurdu nasıl ayarladın acaba?ve diğer yurt seçenekleri neler?
yardımcı olursanız çok sevinicem(:

20-03-2010 08:16 ÖS
Katılım Tarihi: 20.03.10

Uyarı seviyesi 0
Kullanıcı Avatarı mjvr
1
Üye
dygerol tarafından yazılan metin:
merhaba ben de önümüzdeki sene erasmusla tu munchene gidicegim,yalnız konaklama konusunda acayip gözüm korktu!Frown
olympiadorfta yurdu nasıl ayarladın acaba?ve diğer yurt seçenekleri neler?
yardımcı olursanız çok sevinicem(:

aynı soruyu ben de sormak istiyorum ve de yurtta kalmak mı daha ucuz eve çıkmak mı? tu münchen civarı konaklamalar için tavsiyeleriniz neler?

24-03-2010 11:55 ÖS

Uyarı seviyesi 0
Kullanıcı Avatarı cgdm
1
Üye
Arkadaşlar kusura bakmayın şu sıralar kendi sorunumla o kadar meşgulümkü, yazdıklarınızı yeni gördüm. Aslında size bu konuda yardımcı olabilirmiyim bilmiyorum ama ben yurt ayarlamak için hiç uğraşmadım desem abartmış olmam sanırım! Çünkü Erasmusla LMU ya gideceğim Nisanda (vize sorunumu halledebilirsem tabi) ve ilk okula başvuru yaparken yazmıştım yurt isteğimi, şubat ayındada yurt çıktığına dair bir mail geldi. Şansımada Olympiadorf çıkmış bende hemen kabul ettim doğal olarak Smile Eğer Erasmusla gidecekseniz bunun için size tek tavsiyem gideceğiniz okulun Erasmus ofisinde konaklama işleriyle falan ilgilenen biri varsa onunla konuşmanız bu durumu. Çünkü büyük ihtimalle Olympiadorf' a kişisel başvuruyla okulun başvursu aynı ölçüde değerlendirilmez sanırım! Hoş benim bir kaç arkadaşım daha aynı okula gidiyor ama onlara Olympiadorf çıkmadı. Nasip kısmet yani Smile Şu vize işi hallolursa Nisan ayında Olympiadorfta kalacağım, belki o zaman daha iyi yardımcı olabilirim size Wink ayrıca Olympiadorfta da 258 € ya kalacağım, tamda düşündüğüm rakama yakın oldu benim için iyi oldu yani Smile Yardımcı olamadım kusura bakmayın ama dediğim gibi okul ayarladığı için bana bu yurdu pek bir bilgi veremiyorum size Sad

Seçenekler
Atlanilacak Forum:
Forum powered by fusionBoard
Bu Başlığı Paylaş
URL:
BB Kodu:
HTML:
Üye Girişi
Kullanıcı Adı

Parola

Henüz Üye Değil Misiniz?
Buraya Tıklayarak Üye Olabilirsiniz.

Parolanızı Mı Unuttunuz?
Buraya Tıklayın
Kısa Mesajlar
Mesaj göndermeniz için üye olmanız gerekmektedir.

09/10/2010
arkadaşlar cümlenizin bayramı mübarek olsun.herkes için herşeyin hayırlısı olsun.

09/09/2010
HAYIRLI BAYRAMLAR Smile

09/09/2010
hayirli bayramlar

09/09/2010
herkesin bayramını kutluyorum.. Smile gurbet te bayram hiç sarmıyo yaaaaa

09/09/2010
CümLeten Bayramınız mübarek olsun. Grin