Almanca Kursu, Almanya'Da Üniversite
Almanya'da Eğitim - Vize - Almanca - Üniversite
Almanya'da Eğitim - Vize - Almanca - Üniversite » Wir Fahren Nach Deutschland » Almanya'ya Kadar
Vize Ani Defteri 7 - Visumtagebuch
Kullanıcı Adı
Parola
Kayıt S.S.S. Üye Listesi Bugünkü Mesajlar Arama

Başlığı Yazdır

07-02-2010 02:48 ÖS
Katılım Tarihi: 22.12.09

Uyarı seviyesi 0
Kullanıcı Avatarı snnstn
1
Üye
  Vize Ani Defteri 7 - Visumtagebuch

ben uni freiburg a başvurdum,okuyabilir belgesi vermisler,okul kabul için başvurular haziranda başlıyomuş çünkü,şimdi vermiyorlarmış,ekimdede okulun kendisi başlıyomuş,benimde dil okulu nisanda başlıyor,okuyabilir kağıtı ile başvuracağım artık .Helpless

12-02-2010 09:54 ÖS | Düzenleyen snnstn 12-02-2010 10:32 ÖS
Katılım Tarihi: 22.12.09

Uyarı seviyesi 0
Kullanıcı Avatarı snnstn
1
Üye
arkadaşlar ben üni freiburg tan okuyabilir belgesi aldım,kabul belgesini dil kuruna gidip c1 seviyesine geldiğimde ve tesdas sınavından geçtiğim de kabul veriyorlarmış,benim anlamadıgım şu ,bu formda herkez üni kabul belgesi aldım diyor,ve dil okuluna gittikten sonra üniye başlayacak,sizin bahsettiğiniz üni kabul belgesiyle ünide okuyabilir belgesi aynı şeylermi ? yardımcı olursanız sevinirim,vize görüşmesine gitmeden önce bunu öğrenmeliyim Wink

13-02-2010 01:48 ÖÖ
Katılım Tarihi: 03.01.09
Kullanıcı Avatarı romeo-87

Yönetici
evet ayni sey,o okuyabilir belgesi dedigin sartli kabul belgesidir,yani testdaff sinavini gectikten sonra okuyabilirsin.

13-02-2010 06:58 ÖS
Katılım Tarihi: 07.10.08
Kullanıcı Avatarı FuNdeRSchatteN

Yönetici
ozdemir rumuzlu üyemizin vize görüsmesi buraya tasinmistir...

ozdemir tarafından yazılan metin:
evet arkadaşlar 09.02.2010 tarihinde saat 10.15 de ankara alman konsolosluğunda vize görüşmesine girdim.Sizlere bir örnek teşkil etmesi için vize anı defteri bölümüne yaşadıklarımı ekliyorum.
sitemizden olaganca istifade ederek bütün gereken evrakları hazırladım.almanyadan duisburg universitesinden kabulum de dil kursu kaydımda vardı.bütün gerekenleri yaptıktan sonra randevumu aldım ve vize görüşmesine gittim.saat 10.00da konsolosluğa girdim.(sıkı bir güvenlikten sonra)Binaya girince ne yapacağımı bilmediğim için görevliye sormak istedim,kapıdaki görevliye bakarmısınızz benim 10.15de randevum var ilk olarak ne yapmalıyım dedim.adam yüzüme bakıyo ben ona meğer adam alman polisiymiş bana almanca birşeyler söyledikten sonra bunu anladım....bana fotokopi bölümünü işaret etti bende gitttim,orada evraklarınızı alıyolar ve sıralıyolar varsa eksik evraklarınızın fotokopilerini çekiyolar.neyse evraklar düzenlenince tekrar kapının yanına gelip sıra numarası alıyosunuz.bende sıra numaramı aldım,yaklaşık yarım saat bekledikten sonra 1 numaralı kabine girdim.çok heyecanlıydım,kabinde bayan görevli vardı merhabalaştık bende oturdum.evraklarımı istedi verdim,evrakları ayırdı ve sohbet etmeye başladık ufak ufak sorular sormaya başladı.nereden geliyorsunuz,türkiye de nerede okuyorsun,bölümün ne tarzında sorular sordu.bende cevaplandırdım dilimin döndüğünce.sonra almanya dan hangi üniversitenin kabulunu aldın dedi.bende duisburg dedim.niye almanya ya gitmek istiyorsun dedi,bende almanya makine alanında dünya nın öncüsü bu ekolle yetişmiş bir makine mühendisi olmak istiyorum dedim kafasıyla onaylayar gibi yaptı.görüşmede garantörümün üzerinde fazlaca durdu kimdir,onun yanında mı kalacaksın tarzında şeyler sordu.bu ana kadar herşey iyi gidiyordu,bu sıralarda yanına başka bi memur geldi nasılsın falan dedi,benle ilgilenen memur "hala öğrencilerle uğraşıyorum sıkıldım artık ya "dedi benim birden moralim bozuldu görevli böyle deyince. bu moral bozukluğunun üzerine bişey sordu tam anlyamadım dediğini çünkü sesini net duyamadım.o soru arada kaynadı gitti.görüşmenin eksi yönleri bunlardı.birde "eğer almanya ya kabul alamadın vizene red geldi ne yaparsın"dedi bende neden red aldıysam eksiklerimi giderir yeniden başvururum diyecekken sözümü kesti,tamamen gidemeyeceğini düşünelim o zaman naparsın dedi bende gayet emin bi şekilde zaten türkiyede üniversite öğrencisiyim okuluma aynen devam ederim dedim.yanında bi bayan vardı bu soruuyu daha öncede bi öğrenciye sordum o çooook üzülürüm diye cevap verdi dedi ve baya gülüştüler..neyse sorularını bitirdi evraklarımı toparladı ve evrakları amirine göstereceğini söyledi ve dışarıda çağırılana kadar beklememi söyledi bende teşekkür edip odadan çıktım.yaklaşık 1 saat bekledikten sonra tekrar çağırıldım aynı odaya görevli bana şu an işlemleriniz tamam evraklarınız almanya ya gönderilecek dedi.bende ne zaman sonuçlanır diye sordum 1 ile 1.5 ay arasında kesin sonuç alırsınız dedi.bende teşekkür edip odadan çıktım.görüşmeden sonra kuş gibi hafif hissettim üzerimden büyük bi yük kalkmış hissettim...
bakalım hayırlısıyla sonucu bekliyoruz...

26-02-2010 04:25 ÖS
Katılım Tarihi: 26.01.10

Uyarı seviyesi 0
Kullanıcı Avatarı reportr05
1
Üye
evet bugün saat 8.30da randevum vardı İstanbul alman konsolosluğunda ve görüşmem güzel geçti. ayrıntılar :

8de ordaydım ve ilk başta 15 lira ödeyerek zarfı aldım ups'ten sonra belgeleri düzenlettim daha doğrusu iyi sıraya koymuşum Grin adam hiçbirşey yapmadı sadece pasaport fotokopilerimi bana geri verdi. daha sonra senden diplomalarını istediler mi dedi ben de evet dedim sonra hemen meşhur 1 nolu kabine girdim. Çok heyecanlıydım çünkü hayatımda ilk defa vize görüşmesine girdim.

Türk bir bayan benle ilgilendi. sabah olduğundan mı bilmiyorum ama gayet ilgili bir bayandı ve belgelerime baktı. Tek korkum kurs kayıt belgesini sormasıydı ama sormadı bile. zaten sorsa kabul belgesi aynı zamanda kayıt belgesi diyecektim. gerçekten çok şanslıydım çünkü hemen yan kabinde sanırım kurs ardından üni için gitmek isteyen bir kız vardı görevli bayan resmen azarladı kızı. ben de tam tersine gayet iyi bir bayana denk geldim. burdan öğrendiğim sorulara evde biraz çalışmıştım ve biraz da psikolojinin almanyadaki yerini araştırmıştım. bana size kural gereği bir kaç soru sormalıyım dedi ve ilk sorusu neden almanya dedi. ben de almanyanın eğitimi türkiyeden iyi ve üniversiteleri kaliteli dedim. ayrıca psikoloji dalında almanyada yetişmiş bir sürü ünlü psikolog var ben de bu yüzden psikoloji eğitimimi almanyada sürdürmek istiyorum dedim. peki almanca diye sordu ama cevap vermeme gerek bile duymadan sertifakanız varmış dedi. o zaman almanca konuşalım mı diye sordu. orda heyecanlı bi şekilde tabi dedim ve ilk sorusu hangi şehirde bulunmak istiyorsunuz oldu cümlemi bitirmeme izin vermeden ikinci sorusu ne okumak istiyorsunuz oldu ve psikoloji okumak istediğimi söyledim.

bana sigortalı olarak bir yerde çalıştınız mı diye sordu. ben de evet ama çok uzun süreli olmadılar en fazla 7 ay oldu ama genelde yazları çalıştım dedim garson olarak. ilk önce garson yazıcaktı bilgisayara ama sonra size okulu finanse etmek için yazları çeşitli mesleklerde çalıştı yazalım dedi ben de olur dedim. daha sonra kamera asistanı olarak asıl yaptığım şeyi yazdı çünkü burda 2 yıllık radyo tv yayıncılığı mezunuyum.

bunun dışında kalacak yeri de sormak zorunda olduğu için sordu ve okulun yurdunda kalıcam dedim ve hiç üstelemeden bilgisayara bunun notunu düştü. en son 12 mart yazmıştım gitmek istediğim tarih olarak ve burda biraz tiyo verdi bana sağolsun. vizenizi 1 aydan önce almanız zor dedi ben de 30 martta kursa başlangıç sınavım var dedim. sonra bana biz bugün işleminizi yapacağız ve pazartesi jenadaki yabancılar dairesine göndereceğiz evrakları ama 3 4 gün sürer dedi gitmesi. eğer erken gitmek istiyorsanız üniversitenize yabancılar dairesiyle konuşmalarını söyleyin. çünkü bizlik bişey kalmıyor artık dedi. üniversite erken gelmenizi sağlayabilir dedi ve umarım vizeniz erken gelir dedi ve 60 euroyu aldı.

artık vize bekleme aşamasına geldim. umarım en kısa zamanda çıkar vizem.

26-02-2010 07:20 ÖS
Katılım Tarihi: 24.08.09

Uyarı seviyesi 0
Kullanıcı Avatarı sefer57
1
Üye
başarılar reportr05 :clap sende bize katıldın bol sabır diliyorumWink

26-02-2010 07:50 ÖS

Uyarı seviyesi 0
1
Üye
sağol umarım hepimiz en kısa zamanda vizemizi alırız Grin

27-02-2010 12:15 ÖS
Katılım Tarihi: 06.12.09

Uyarı seviyesi 0
Kullanıcı Avatarı ozdemir
1
Üye
baya olumlu geçmiş alırsın inşallah vizeyi.ben aldım darısı başınaSmile

28-02-2010 12:52 ÖS
Katılım Tarihi: 24.08.09

Uyarı seviyesi 0
Kullanıcı Avatarı sefer57
1
Üye
özdemir ne kadar bekledin sen.nekadar sürede geldi pasaportun

28-02-2010 08:44 ÖS

Uyarı seviyesi 0
1
Üye
amin özdemir darısı bütün bekleyen arkadaşlara

Seçenekler
Atlanilacak Forum:
Forum powered by fusionBoard
Bu Başlığı Paylaş
URL:
BB Kodu:
HTML:
Üye Girişi
Kullanıcı Adı

Parola

Henüz Üye Değil Misiniz?
Buraya Tıklayarak Üye Olabilirsiniz.

Parolanızı Mı Unuttunuz?
Buraya Tıklayın
Kısa Mesajlar
Mesaj göndermeniz için üye olmanız gerekmektedir.

09/10/2010
arkadaşlar cümlenizin bayramı mübarek olsun.herkes için herşeyin hayırlısı olsun.

09/09/2010
HAYIRLI BAYRAMLAR Smile

09/09/2010
hayirli bayramlar

09/09/2010
herkesin bayramını kutluyorum.. Smile gurbet te bayram hiç sarmıyo yaaaaa

09/09/2010
CümLeten Bayramınız mübarek olsun. Grin